طرز پخت نفس گیر خورشت دروغگو گیلانی!

## خورشت دروغگو: طعم واقعی گیلان در یک بشقاب

خورشت دروغگو، یا همان دورگو، یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه استان گیلان است که اصالت آن به شهر لشت نشا، از توابع رشت، برمی‌گردد. این خورشت گیاهی، مناسب برای ناهار و شام، ترکیبی جذاب از خورشت قرمه سبزی و فسنجان است که بدون گوشت یا مرغ، طعم و رنگ منحصر به فردی به خود می‌گیرد.

نکته مهم: خورشت دروغگو، دروغگو نیست! بلکه نامی است که به خاطر ترکیب متفاوت و شگفت انگیز طعم‌های آن، بر این خورشت گذاشته شده است.

### مواد لازم برای تهیه خورشت دروغگو (دورگو) گیلانی

* لوبیا چیتی (نیم لیوان فرانسوی)
* مغز گردو (۴ عدد)
* پیاز (۲ عدد متوسط، برای پیاز داغ)
* رب انار (۱ قاشق غذاخوری)
* رب گوجه فرنگی (۱ قاشق غذاخوری)
* سبزی معطر خرد شده (نعنا، گشنیز، جعفری، چوچاق، ۳/۴ لیوان فرانسوی)
* نعنا خشک (۱ قاشق غذاخوری)
* کدو حلوایی (۱ عدد متوسط)
* زردچوبه، نمک، فلفل سیاه (به مقدار لازم)
* روغن سرخ کردنی (به مقدار کافی)
* برنج (برای سرو کنار خورشت)

### زمان مورد نیاز برای تهیه

* آماده سازی مواد اولیه: ۳۰ دقیقه
* پخت خورشت: ۲ ساعت

### مراحل پخت خورشت دروغگوی سنتی و لذیذ گیلانی

اگر به دنبال یک غذای خورشتی متفاوت و خوشمزه هستید، خورشت دروغگو یک انتخاب ایده‌آل است. این خورشت خوش عطر و لذیذ را به سادگی در خانه تهیه کنید و از طعم گیلانی آن در کنار خانواده لذت ببرید.

**مرحله اول: آماده سازی مواد اولیه**

* لوبیا چیتی را از شب قبل در آب بخیسانید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود و راحت‌تر بپزد.
* سبزی‌های معطر (نعنا، گشنیز، جعفری، چوچاق) را بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب اضافه آن خارج شود.
* مغز گردو را با دستگاه غذاساز یا آسیاب برقی پودر کنید.

**مرحله دوم: پیاز داغ را آماده کنید**

* پیازها را پوست بگیرید، بشویید و به صورت نگینی ریز خرد کنید.
* یک قابلمه مناسب را روی حرارت قرار دهید و روغن را داغ کنید.
* پیازهای خرد شده را به روغن داغ اضافه کنید و تفت دهید تا شیشه‌ای و سبک شوند.

**مرحله سوم: کدو حلوایی را به پیاز داغ اضافه کنید**

* کدو حلوایی را پوست بگیرید و به صورت مکعبی خرد کنید.
* کدوهای خرد شده را بشویید و بعد از خشک شدن، به پیازهای در حال تفت اضافه کنید.
* کدو حلوایی را به همراه پیاز تفت دهید تا آب آن کشیده شود و کمی نرم شود.

**مرحله چهارم: لوبیا چیتی را اضافه کنید**

* لوبیا چیتی خیس شده را به کدو و پیاز داغ اضافه کنید و تفت دهید تا مواد با هم مخلوط شوند.

**مرحله پنجم: ادویه و آب جوش را اضافه کنید**

* نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا طعم و بوی آن به خورد مواد برود.
* ۴ لیوان آب جوش به مواد اضافه کنید، در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید مواد روی حرارت ملایم بپزند.

**مرحله ششم: گردو را به همراه چاشنی‌ها تفت دهید**

* گردوی پودر شده را با کمی روغن روی حرارت ملایم تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
* رب انار و رب گوجه فرنگی را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا تغییر رنگ دهند و از خامی در بیایند.
* گردو را به همراه رب انار و رب گوجه فرنگی به خوبی با هم ترکیب کنید.

**مرحله هفتم: ترکیب گردو و رب را به خورشت دروغگو اضافه کنید**

* بعد از یک ساعت زمانی که لوبیا پخته شد، ترکیب گردو، رب انار و رب گوجه فرنگی را به خورشت اضافه کنید.
* اجازه دهید خورشت روی حرارت ملایم بماند تا گردو به روغن بیفتد و خورشت به غلظت مناسب برسد.
* برای روغن افتادن بهتر، هر ۳۰ دقیقه یک تکه یخ کوچک داخل قابلمه بیندازید.

**مرحله هشتم: سبزی‌ها را سرخ کنید**

* نعنا، جعفری، گشنیز و چوچاق را به صورت ریز ساطوری کنید و در یک تابه دیگر با روغن تفت دهید تا رنگ آنها به سیاهی متمایل شود (اما نسوزند).

**مرحله نهم: سبزی سرخ شده و نعنا خشک را اضافه کنید**

* در سی دقیقه پایانی پخت، سبزی سرخ شده را به خورشت اضافه کنید و هم بزنید.
* یک قاشق غذاخوری نعنا خشک به خورشت اضافه کنید.

**مرحله آخر: خورشت دروغگو را سرو کنید**

* زمانی که خورشت به غلظت مناسب رسید، آن را با برنج چلو یا کته سرو کنید و از طعم متفاوت آن لذت ببرید.
* این خورشت را می‌توانید با سالاد شیرازی یا انواع ترشی میل کنید.

### نکات مهم در تهیه خورشت دروغگو به روش اصیل شمالی

* کدو حلوایی طعم شیرینی به غذا می‌دهد و رب انار این شیرینی را متعادل می‌کند.
* اگر ذائقه شما به غذاهای شیرین تمایل دارد، از یک قاشق چایخوری شکر در تهیه این خورشت استفاده کنید.
* اگر دوست دارید طعم غذا به ترشی بزند، از مقدار بیشتری رب انار ترش استفاده کنید.
* به جای کدو حلوایی، از کدو سبز و یا بادمجان نیز می‌توانید در تهیه خورشت استفاده کنید.
* اضافه کردن چند قطعه یخ به خورش در حال جا افتادن، کمک می‌کند تا گردوها روغن بیشتری پس دهند و خورش ظاهری مجلسی‌تر پیدا کند.
* سبزی این خورشت باید به اندازه سبزی خورشت قرمه سبزی سرخ شود.
* خورشت دروغگو یک خورشت نسبتا غلیظ است و غلظت آن شبیه به خورشت قرمه سبزی و یا فسنجان باید باشد.

### فوت و فن‌های خوشمزه شدن خورش دروغگو خانگی و لذیذ

* **به جای سبزی چوچاق از چه سبزی دیگری می‌توان استفاده کرد؟**

چوچاق یک سبزی معطر و محلی گیلانی است. اگر به سبزی تازه چوچاق دسترسی ندارید، از سبزی خشک آن استفاده کنید. اگر به سبزی خشک چوچاق نیز دسترسی ندارید، از ترکیب نعنا، گشنیز و جعفری به طور مساوی در تهیه خورشت استفاده کنید.

* **آیا می‌توان فقط از سبزی نعنا تازه استفاده کرد و نعنا خشک را حذف کرد؟**

خیر. نعنا خشک عطر و بویی دارد که نعنا تازه ندارد. اضافه کردن نعنا خشک باعث می‌شود تا خورشت عطر و طعمی لذیذ و متفاوت پیدا کند.

مجله گردشگری و هتل و تور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *