بازار بزرگ استانبول (کاپالی چارشی) | معرفی + جاهای دیدنی

## گنجینه‌ای به نام بازار بزرگ استانبول: سفری به قلب تاریخ و تجارت

بازار بزرگ استانبول، قلب تپنده‌ی شهر، بیش از یک مرکز خرید است؛ این مکان، موزه‌ای زنده از تاریخ، فرهنگ و هنر ترکیه به شمار می‌رود. با بیش از ۶۰ خیابان و ۳۰۰۰ مغازه، این بازار سرپوشیده، یکی از بزرگ‌ترین و پرجاذبه‌ترین بازارهای جهان را تشکیل می‌دهد. سالانه میلیون‌ها نفر از سراسر دنیا از این بازار تاریخی بازدید می‌کنند و از قدم زدن در میان گذرگاه‌های پیچ در پیچ و تماشای کالاهای متنوع لذت می‌برند.

این مجموعه عظیم تجاری، محل کار بیش از بیست و شش هزار نفر است و روزانه پذیرای ده‌ها هزار بازدیدکننده است. سقف‌های بلند و گنبدهای زیبا، نقاشی‌های رنگارنگ و معماری بی‌نظیرش، هارمونی شگفت‌انگیزی را خلق کرده است. از پارچه‌های ابریشمی و جواهرات چشم‌نواز تا فرش‌های دستبافت نفیس و ادویه‌های معطر، در این بازار می‌توانید هر آنچه را که تصور کنید پیدا کنید. هر بخش از بازار به طور ویژه به کالاهای مشابه اختصاص یافته، که پیدا کردن محصول مورد نظر را آسان‌تر می‌کند.

**موقعیت جغرافیایی و دسترسی آسان:**

بازار در منطقه‌ی فاتح، بین دو مسجد مشهور بایزید و نور عثمانیه واقع شده است. اگر از میدان سلطان احمد (محل ایاصوفیه و مسجد آبی) می‌آیید، پیاده‌روی کوتاهی شما را به این بازار تاریخی می‌رساند. اما راحت‌ترین راه استفاده از تراموای شهری است. ایستگاه بایزید-بازار بزرگ مستقیما به ورودی بازار دسترسی دارد. اگر از فرودگاه استانبول می‌آیید، می‌توانید از تراموای امینونو استفاده کرده و در ایستگاه بایزید پیاده شوید.

[لوکیشن بازار کاپالی چارشی روی نقشه](https://maps.app.goo.gl/E35kp5KWTfNSy3Q47)

**تاریخچه‌ای پرفراز و نشیب:**

سابقه‌ی این بازار به قرن‌ها پیش باز می‌گردد. کاپالی چارشی (نام دیگر بازار بزرگ)، از زمان تاسیس تاکنون، دگرگونی‌های زیادی را تجربه کرده است و به یکی از شلوغ‌ترین و پررونق‌ترین بازارهای جهان تبدیل شده است. سلطان محمد دوم، پس از فتح استانبول در سال ۱۴۵۳، دستور ساخت این بازار را صادر کرد. در ابتدا، فقط پارچه فروشی در آن انجام می‌شد و به آن “بازار پارچه فروشان جواهر” می‌گفتند. با گذشت زمان و اضافه شدن بازارهای مجاور، به یک مرکز تجاری عظیم تبدیل شد.

در اوج قدرت امپراتوری عثمانی، این بازار به یکی از مهم‌ترین مراکز تجاری دنیا تبدیل شده بود. حتی مسافران اروپایی نیز از تنوع و کیفیت بی‌نظیر کالاهای آن تعریف می‌کردند. وقایع تاریخی بسیاری، از جمله سرقت سه هزار سکه طلا در سال ۱۵۹۱، بر تاریخ این بازار نقش بسته است. در قرن بیست و یکم نیز، طرح‌های بازسازی باعث بحث و گفتگو شده است، اما تلاش بر این است که اصالت تاریخی و فرهنگی این مکان حفظ شود.

**جواهرات بازار: از فرش‌های نفیس تا چرم‌های مرغوب**

بازار بزرگ استانبول فقط به کالاهای جدید محدود نمی‌شود. در این بازار می‌توانید انواع محصولات با کیفیت از جمله فرش‌های دستباف، چرم‌های مرغوب، و ادویه‌های معطر را بیابید. همچنین اشیاء عتیقه و هنری از دوران عثمانی و محصولات سنتی و با ارزش را می‌توانید در مغازه‌های این بازار پیدا کنید.

**زمان بازدید و نکات مهم:**

بازار از دوشنبه تا شنبه از ساعت 9 صبح تا 7 عصر باز است و یکشنبه‌ها تعطیل می‌باشد. برای بازدید کامل، حداقل ۲ تا ۳ ساعت وقت بگذارید. برای جلوگیری از گم شدن، استفاده از نقشه بازار بسیار مفید خواهد بود. روزهای میانی هفته برای بازدید آرام‌تر توصیه می‌شود.


پیست‌ اسکی پالان‌ دوکن
مراکز خرید استانبول نزدیک میدان تکسیم
تله کابین استانبول
مراکز خرید قسمت آسیایی استانبول
جاهای دیدنی استانبول

مجله گردشگری هتل و تور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *