6 خوراک محلی مخصوص روزهای بارانی

در روزهای بارانی، چه چیزی بهتر از یک غذای گرم و دلچسب؟ سفره پُربرکت ایران، با تنوع بی‌نظیر غذاهای محلی‌اش، گنجینه‌ای از طعم‌ها و خواص را برای هر ذائقه‌ای ارائه می‌دهد. در این مطلب، به معرفی چند غذای گرم و دلپذیر از شهرهای مختلف ایران می‌پردازیم که در روزهای سرد سال، همچنان درخشان می‌درخشند.

**آش غلغل، طعمی بی‌نظیر از اهواز:**

آش غلغل، خوراکی مقوی و خوشمزه اهوازی‌هاست که با ترکیبی از گوشت گوساله (معمولا سر دست)، لپه باقالی، گندم پوست کنده، برنج، نخود، لوبیا چشم بلبلی، لوبیا قرمز، عدس، نعناع و سیر داغ تهیه می‌شود. ابتدا برنج و گندم را به طور کامل می‌پزیم. گوشت را نیز همراه با پیاز خام بپزید. حبوبات خیس خورده را به ترتیب نخود، لوبیا قرمز و چشم بلبلی، و در نهایت لپه باقالی و عدس به قابلمه اضافه کنید. پس از پخت کامل حبوبات، برنج و گندم پخته شده را افزوده و با گوشتکوب کمی له کنید. گوشت ریش ریش شده و ادویه‌های تفت داده شده را اضافه کرده و آب گوشت را نیز به آن بیفزایید تا لعابدار شود.

آش غلغل

**آش ارده، غذای سنتی و دلچسب دزفولی‌ها:**

آش ارده، از غذاهای اصیل و قدیمی شهر دزفول است که به ویژه در روزهای بارانی میل می‌شود. این غذای مقوی و خوشمزه، برخلاف نامش، نوعی پلوست که از برنج، ماش و ارده تهیه می‌شود و با شیره خرما (سیلون) و تربچه سرو می‌شود. ارده، یکی از سوغات معروف دزفول، مایه اصلی این غذای پر انرژی است. در گذشته، خانواده‌های دزفولی این غذا را در سینی بزرگی می‌ریختند و دور هم میل می‌کردند، سنتی که به گرمی این غذا ابعادی فراتر از خواص غذایی می‌بخشد.

آش ارده

**کله جوش، غذای خاطره‌انگیز اصفهان:**

کله جوش، یکی از غذاهای سالم و خوشمزه قدیمی اصفهان است که طعم کشک آن، در کام می‌ماند. ابتدا پیاز خرد شده را تفت داده، سپس زردچوبه و شنبلیله خشک را به آن اضافه می‌کنیم. آب را اضافه کرده و پس از چند جوش، کشک را اضافه می‌کنیم. در مرحله آخر، گردوها را اضافه کرده و از جوشیدن بیش از حد آن خودداری می‌کنیم تا رنگ غذا تیره نشود. این غذا را می‌توان با نان خرد شده میل کرد.

**شولی یزد، آشی با طعم ترش و دلنشین:**

شولی، غذای محلی یزد، طعم متفاوتی دارد که غافلگیرتان خواهد کرد؛ به ویژه طعم ترش سرکه‌ای که در آن به کار رفته است. این آش که در شب یلدا نیز طبخ می‌شود، از عدس، چغندر برگ، سرکه، ادویه، تره، شوید، اسفناج، شنبلیله و جعفری تهیه می‌شود.

**ساطری پلو، غذای شیرین خراسانی:**

ساطری پلو، غذای محلی خراسان شمالی و رضوی است که از هویج خلال شده، کشمش پلویی، گوشت چرخ کرده، زعفران، روغن، پیاز و ادویه تهیه می‌شود. طعم شیرین این غذا، به خاطر کشمش و هویج، آن را به انتخابی محبوب برای طرفداران طعم‌های شیرین تبدیل کرده است.

**یوان آش، غذای محلی کرج:**

یوان آش، از غذاهای محلی کرج است که هم به عنوان پیش غذا و هم غذای اصلی قابل استفاده است. برای تهیه آن، برنج و عدس را با آب می‌پزیم و سپس سبزی‌های خرد شده و کمی شلغم به آن اضافه می‌کنیم. در قابلمه دیگری، گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده تفت می‌دهیم و پس از پخت، به صورت گلوله‌های کوچک در آورده و به آش اضافه می‌کنیم.

بهترین غذاهای عربی را در جنوب ایران بخورید!

مجله گردشگری هتل و تور






دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *