تفریح چند ساعته در تهران میتواند دغدغه بسیاری از خانوادهها باشد. دریاچه چیتگر یا دریاچه خلیج فارس یکی از بهترین جاهای دیدنی شهر تهران است که بازدید از بخشهای مختلف آن میتواند زمینه ساز یک تفریح به یاد ماندنی باشد. در این مقاله به معرفی دریاچه چیتگر تهران و نحوه دسترسی به آن با مترو، اتوبوس و ماشین شخصی میپردازیم پس در ادامه با ما همراه باشید.
نگاهی به دریاچه چیتگر تهران
امروزه دریاچه وسیع و مصنوعی چیتگر نه تنها یکی از مکانهای دیدنی تهران محسوب میشود، بلکه عنوان بزرگترین دریاچه مصنوعی کشور را هم از آن خود کرده است. این مجموعه تفریحی با وسعت ۲۵۰ هکتار که ۱۳۰ هکتار آن به خود دریاچه اختصاص دارد، در غرب تهران و منطقه ۲۲ شهری قرار دارد. نکته جالبی که به طور کل در محوطه دریاچه وجود دارد، آرامش قابل توجه آن است. دریاچه چیتگر جان می دهد برای چند ساعت خلوت کردن، پیاده روی در ساحل سنگی و یا تماشای دریاچه و کسب لحظات آرامش بخش.
امکانات دریاچه چیتگر
وقتی دریاچه چیتگر را برای خوشگذرانی انتخاب میکنید دست بازی برای تفریح دارید؛ میشود یک راست به سراغ قایقهای بزرگ و کوچک دریاچه بروید و در پهنه آبی پایتخت گردش کنید و یا به سراغ مرکز خرید شیک و لوکسش یعنی بام لند در شرق دریاچه بروید و پس از خریدی مفصل، دقایقی خوشمزه را در میان رستورانها و کافههای متنوع آن بگذرانید. البته اگر اهل تفریحات هیجانی هستید، بخش شمالی و غربی دریاچه باب میل شما خواهد بود.
باید بدانید بازیهای هیجانی زیپلاین، پیست پرش در آسمان و یا سینمای ۶ بعدی و بسیاری دیگر پیش روی شما هستند؛اما اینها تنها گزینههای شما در دریاچه چیتگر نیستند و زمینهای بازی کودکان، چرخ و فلک و پیست کارتینگ نیز در این مجموعه تفریحی به چشم میخورد.
ویژگی های دریاچه چیتگر
خوب است بدانید در تابستان ۱۳۹۴، کارشناسان انجمن بینالمللی مدیریت پروژه، به تهران آمدند و از دریاچه چیتگر بازدید داشتند. این افراد با ارزیابی مثبت خود از مجموعه تفریحی گردشگری دریاچه چیتگر، آن را یکی از ۱۰ پروژه برتر جهان در سال ۲۰۱۵ معرفی کردند. این دریاچه که در ابتدا چیتگر نام داشت پس از مدتی تغییر نام پیدا کرد.
از آن جایی که محدوده دریاچه شباهتهایی با نقشه ایران دارد، بهانهای پیش آمد تا به جهت پاسداشت دلاوریها و فداکاریهای شهیدان گرانقدر خلیج فارس، نام دریاچه خلیج فارس را برای این دریاچه مصنوعی انتخاب کنند. امروزه این دریاچه با هر دو نام دریاچه خلیج فارس و دریاچه چیتگر در میان مردم شناخته میشود.
تفریحات مختلف دریاچه چیتگر
در ضلع غرب دریاچه (سافاری پارک وحشت، اسکیت هوایی، ماشین کوبنده)، ضلع شمال دریاچه (پیست پرش در آسمان، سرسرههای سقوط آزاد، رول گلایدر) و ضلع شرق دریاچه (مجموعههای چرخوفلک بزرگ دریاچه، دریفتینگ، اسکای فلایر و بازیهای کودکان و همچنین ویآر لند در مجموعه بام لند) قرار دارند. از بازیهای کودکان میتوان به مری گوراند، تاب کودکان، قطار، کشتی صبا، آکروجت، مینیون، رالی، ترامپولین، استخر توپ و غیره اشاره داشت.
دسترسی به دریاچه چیتگر با مترو
اگر قصد عزیمت به دریاچه چیتگر با مترو را دارید، کافی است تا سوار یکی از قطارهای خط صادقیه – گلشهر شده و در ایستگاه مترو چیتگر پیاده شوید و با اتوبوس شهرک شهید باقری، راهی دریاچه شوید. دسترسی به دریاچه چیتگر علاوه بر مترو از طریق اتوبوس، تاکسی و ماشین شخصی امکانپذیر است.
دسترسی به دریاچه چیتگر با اتوبوس
اتوبوس های دریاچه چیتگر گزینه دیگر پیش روی شما هستند که علاوه بر پایانه اتوبوس مترو چیتگر میتوانید در پایانه اتوبوس صادقیه از اتوبوس شهرک دریا استفاده کنید و حدودا ۳۰ دقیقه بعد در ایستگاه جوزانی پیاده شوید. در صورتی که از اهالی خیابان شریعتی و میرداماد و تجریش هستید، باید به سه راه ضرابخانه (تقاطع همت-شریعتی) بروید و سوار اتوبوس های بیآرتی مترو چیتگر شوید.
مسیر اتوبوس چیتگر همت-شریعتی شامل بزرگراه همت تا دهکده المپیک، بلوار دهکده، میدان دهکده، بلوار امیر کبیر، خیابان بیگدلی، کوهک و پایانه مترو چیتگر میشود که در ادامه باید سوار اتوبوس دیگری شوید تا به دریاچه برسید.
دسترسی با ماشین شخصی به دریاچه چیتگر
با مراجعه به ایستگاه تاکسی دریاچه چیتگر واقع در پایانه چیتگر میتوانید سریعتر و راحتتر به این مجموعه زیبا برسید. اگر از ماشین شخصی برای بازدید از دریاچه چیتگر استفاده میکنید، بسته به محل سکونتتان در تهران میتوانید از اتوبان شهید خرازی وارد خروجی دریاچه چیتگر شوید و به مقصد برسید. همچنین میتوانید از طریق بزرگراه شهید حکیم، بلوار کاشان، آزادراه آزادگان، خیابان هوانیروز به بام لند و پارکینگ دریاچه چیتگر برسید.
از غرب از طریق ۴۵ متری شهرداری، جاده آزادشهر، خیابان شهید میرکمالی نیز امکان دسترسی به دریاچه وجود دارد. اگر از کرج راهی دریاچه چیتگر هستید، باید از طریق جاده مخصوص کرج، وارد اتوبان آزادگان بهسمت شمال شوید؛ در ادامه باید در اتوبان خرازی، بلوار کاشان، میدان موج و در نهایت خیابان موج حرکت کنید.