باغ شاهزاده ماهان کرمان و هر آنچه درباره اش باید بدانید!

باغ شاهزاده ماهان، گوهری سبز در دل کویر لوت، یکی از زیباترین نمونه‌های معماری باغ‌های ایرانی است. این اثر تاریخی که در نزدیکی شهر ماهان و در فاصله کوتاهی از کرمان قرار دارد، با وسعتی حدود ۵.۵ هکتار، تلفیقی بی‌نظیر از هنر باغبانی و معماری سنتی را به نمایش می‌گذارد. آبشارها و حوض‌های پلکانی، درختان بلند قامت و گل‌های رنگارنگ، فضایی رویایی را برای گردشگران خلق می‌کنند.

این باغ باشکوه که به ثبت جهانی یونسکو نیز رسیده است، با طراحی هوشمندانه و استفاده بهینه از منابع آبی، نمونه‌ای کم‌نظیر از معماری ایرانی در قلب کویر محسوب می‌شود. بازدید از این باغ، خاطره‌ای فراموش‌نشدنی از تاریخ، فرهنگ و طبیعت را برای شما به ارمغان خواهد آورد.

تاریخچه ساخت باغ شاهزاده ماهان

احداث این بنای بی‌نظیر در اواخر دوره قاجاریه، به دستور محمدحسن‌خان سردار ایروانی، حاکم وقت کرمان، آغاز شد. ساخت باغ در حدود سال ۱۲۷۶ خورشیدی (۱۸۹۷ میلادی) در دامنه کوه‌های سر به فلک کشیده تیگران، آغاز و توسط عبدالحمید میرزا ناصرالدوله، نوه ناصرالدین‌شاه و حاکم بعدی کرمان ادامه یافت. اما مرگ ناگهانی ناصرالدوله، سبب ناتمام ماندن برخی از بخش‌های باغ شد.

باغ با مساحتی در حدود ۵.۵ هکتار، نمونه‌ای کم‌نظیر از تلفیق هنر معماری و باغبانی ایرانی در دل کویر است. طراحی هوشمندانه و استفاده از شیب ملایم زمین برای هدایت آب، از ویژگی‌های بارز این باغ محسوب می‌شود.

معماری شگفت‌انگیز باغ شاهزاده کرمان

باغ شاهزاده ماهان، در زمینی مستطیل شکل به مساحت ۵.۵ هکتار و ابعاد ۴۰۷ در ۱۲۲ متر بنا شده است. شیب ملایم ۴.۵ درصدی زمین، به جریان طبیعی آب کمک شایانی می‌کند. سردر دوطبقه ورودی باغ، با معماری چشم‌نواز خود، جلوه خاصی به این مکان بخشیده است. کوشک اصلی یا عمارت شاه‌نشین در انتهای باغ، محل سکونت دائمی یا فصلی مالک بوده است. فواره‌ها و آبشارهای پلکانی، آب را بدون نیاز به پمپ، به حرکت در می‌آورند و جلوه بی‌نظیری به باغ می‌بخشند.

بخش‌های مختلف این بهشت خاکی

این باغ زیبا شامل بخش‌های متنوعی است که هر کدام نقشی در زیبایی و کارایی آن دارند. از جمله می‌توان به سردر تاریخی، عمارت شاه‌نشین (کوشک اصلی)، سیستم آبیاری سنتی و هوشمندانه، حمام، خانه زعیم‌باشی، فضای سبز وسیع با درختان بلند و گل‌های رنگارنگ، و باغ خلوت اشاره کرد. برج‌های دیده‌بانی در گوشه‌های باغ، دیوارهای بلند و مسیرهای سنگ‌فرش شده نیز به زیبایی و هماهنگی باغ می‌افزایند.

منبع آبی حیات‌بخش باغ

آب مورد نیاز باغ شاهزاده ماهان از قنات تیگران تأمین می‌شود که از برف‌های آب شده کوه‌های جوپار سرچشمه می‌گیرد. این آب از بالاترین نقطه باغ وارد شده و با استفاده از شیب طبیعی زمین، به شیوه‌ای هوشمندانه در سیستم آبیاری باغ جریان می‌یابد و زیبایی وصف‌ناپذیری به این مکان می‌بخشد.

جاذبه‌های اطراف باغ شاهزاده ماهان

در نزدیکی باغ شاهزاده ماهان، جاذبه‌های گردشگری دیگری نیز وجود دارد که بازدید از آنها می‌تواند سفر شما را تکمیل کند. آرامگاه شاه نعمت‌الله ولی، موزه زرتشتیان کرمان، موزه گنجعلی‌خان، گنبد جبلیه، بازار تاریخی کرمان و باغ موزه هرندی از جمله این مکان‌ها هستند.

پرسش و پاسخ

دوره تاریخی باغ شاهزاده ماهان؟

باغ شاهزاده ماهان مربوط به اواخر دوره قاجاریه (حدود سال ۱۲۷۶ خورشیدی) است.

مکان باغ شاهزاده ماهان؟

این باغ در ۳۵ کیلومتری جنوب شرقی کرمان و ۶ کیلومتری شهر ماهان، در دامنه کوه‌های تیگران قرار دارد.

ساعت کاری باغ شاهزاده ماهان؟

به جز ایام تعطیل که با سوگواری مصادف است، باغ در بقیه روزهای سال باز می‌باشد.

شماره تماس باغ شاهزاده ماهان؟

۰۳۴۳۳۷۷۲۱۰۳

هزینه ورودی باغ شاهزاده ماهان؟

هزینه ورودی برای هر نفر ۲۰ هزار تومان و پارکینگ ۱۵ هزار تومان است.

فاصله باغ تا کرمان؟

حدود ۳۵ کیلومتر.

مسجد جامع کرمان کجاست؟

آرامگاه شاه نعمت الله ولی کجاست؟

بازار کرمان و دانستنی های جذاب آن

آشنایی با جاذبه های دیدنی روستای سکنج کرمان

کویر شهداد کرمان و دانستنی‌های شگفت انگیز آن!

مجله گردشگری هتل و تور


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *